technieken

Voor elke massage geldt dat deze gepaard kunnen gaan met het loskomen van gevoelens en/of inzichten over jezelf.
Door de holistische benadering wordt het zelfgenezend vermogen aangesproken.

IntuÔtief kies of combineer ik in overleg met jou uit onderstaande technieken.

Klassieke massage
Een massage gericht op de spiergroepen. Het aanraken en losmaken van spieren waarin ook facetten aangeraakt en losgemaakt kunnen worden. Tevens wordt de stofwisseling en bloedsomloop gestimuleerd en kunnen er afvalstoffen vrij komen.

Energetische massage†
Een massage gericht op de energie in ons lichaam waarin je bewust kan worden waar er stroming plaats vindt en waar het stagneert.

Focussen
Een begeleiding van de reis naar binnen t/m het diepste van je wezen, waarin je jezelf kan onderzoeken en contact kan maken met wat er is.

Holistic Pulsen††
Een zachte, subtiele massagetechniek. Het lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het lichaam te pulsen kunnen de delen die gestagneerd zijn vrij komen. Tevens kan deze techniek als zeer ontspannend ervaren worden.
††††
Bindweefsel massage†
Een massagetechniek waarin de huid gerold wordt. Het wordt toegepast op bep. segmenten die in relatie staan tussen organen, huid en spierzones.

Chakra massage††
Ieder chakra staat voor een levensgebied. Door deze te ervaren kan het je duidelijk worden welke op dit moment actief zijn en welke niet.

Voetreflexologie††
Een massage van de voeten die het gehele lichaam reflecteren.† Door deze te masseren is het mogelijk aandacht te geven aan dat deel in het lichaam wat nodig is.

Hotstone massage†
Er wordt gemasseerd met olie en verwarmde met soms afwisselend koude basalt stenen. Overige stenen worden op lichaamsdelen gelegd om deze gebieden te verwarmen. Door de combinatie van de beweging en de warmte kan er dieper in het spierweefsel gemasseerd worden.

Dorn methode
De door Dieter Dorn herontdekte methode waarin de basis ligt in het corrigeren van een beenlengteverschil. Er kan een rugwervelcorrectie plaats vinden dmv een zachte druk in samenwerking met een beweging van de cliŽnt.